Za izradu tijesta prosijte brašno i sol u zdjelu, pa dodajte maslac i mast i trljajte smjesu vršcima prstiju dok ne dobijete pješčanu teksturu poput krušnih mrvica.
Dodajte malo po malo mlijeka i sjedinite sastojke u tijesto. Pokrijte i ostavite u hladnjaku 30 do 45 minuta.
Nakon hlađenja lagano pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto u krug malo veći od vrha kalupa i debljine otprilike 5 mm.
Kalup obložite tijestom pazeći da nema rupa jer bi smjesa mogla iscuriti. Pokrijte i ostavite još 30 minuta u hladnjaku. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Kalup za tijesto obložite masnim papirom, dodajte grah za pečenje i pecite na slijepo 15 minuta, prije nego uklonite što masni papir i grah za pečenje.
Smanjite temperaturu pećnice na 160 stupnjeva.
Izmiješajte mlijeko, vrhnje, jaja, začinsko bilje i začine. Polovicu naribanog sira pospite na slijepo pečenu podlogu, na vrh stavite nasjeckani špinat i grah te začinsko bilje, a zatim prelijte tekućom smjesom.
Ako je potrebno, lagano promiješajte smjesu kako biste bili sigurni da je nadjev ravnomjerno raspoređen, ali pazite da ne oštetite tijesto.
Pospite preostalim sirom.
Stavite u pećnicu i pecite 20-25 minuta dok se ne stegne i postane lagano zlatne boje.