Quiche kralja Charlesa

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Quiche kralja Charlesa by Shutterstock Shutterstock

Jelo uključuje špinat, bob, sir i estragon. Iako recept sadrži mast, vegetarijanci bi trebali imati na umu da se može "lako prilagoditi različitim ukusima i preferencijama", poručio je autor istog te ga opisao kao "duboki quiche s hrskavim, laganim tijestom i delikatnim okusima špinata, boba i svježeg estragona koji se jede topao ili hladan sa zelenom salatom i kuhanim mladim krumpirom - savršeno za veliki ručak na krunidbi".


Više o quicheu na ovom linku.

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

130 gglatkog brašna
1 prstohvatsoli
25 ghladnog maslaca
25 gsvinjske masti
2 žlicemlijeka

Nadjev

130 mlmlijeka
180 mlslatkog ili vrhnja za kuhanje
2jaja M veličine
1 žlicanasjeckanog svježeg estragona
100 gribanog cheddar sira
180 gkuhanog špinata, sitno nasjeckanog
60 gkuhanog boba ili soje
sol, papar

Priprema

1 Tijesto

Za izradu tijesta prosijte brašno i sol u zdjelu, pa dodajte maslac i mast i trljajte smjesu vršcima prstiju dok ne dobijete pješčanu teksturu poput krušnih mrvica.


Dodajte malo po malo mlijeka i sjedinite sastojke u tijesto. Pokrijte i ostavite u hladnjaku 30 do 45 minuta.


Nakon hlađenja lagano pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto u krug malo veći od vrha kalupa i debljine otprilike 5 mm.


2 Ispecite na slijepo

Kalup obložite tijestom pazeći da nema rupa jer bi smjesa mogla iscuriti. Pokrijte i ostavite još 30 minuta u hladnjaku. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.


Kalup za tijesto obložite masnim papirom, dodajte grah za pečenje i pecite na slijepo 15 minuta, prije nego uklonite što masni papir i grah za pečenje.


Smanjite temperaturu pećnice na 160 stupnjeva. 


3 Nadjev

Izmiješajte mlijeko, vrhnje, jaja, začinsko bilje i začine. Polovicu naribanog sira pospite na slijepo pečenu podlogu, na vrh stavite nasjeckani špinat i grah te začinsko bilje, a zatim prelijte tekućom smjesom. 


Ako je potrebno, lagano promiješajte smjesu kako biste bili sigurni da je nadjev ravnomjerno raspoređen, ali pazite da ne oštetite tijesto.


Pospite preostalim sirom.


4 Ispecite do kraja

Stavite u pećnicu i pecite 20-25 minuta dok se ne stegne i postane lagano zlatne boje.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.