Pečeni krumpir s korom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečeni krumpir s korom

Pečeni krumpir u pećnici sa salatom od kiselog kupusa, savršen je recept za hladne zimske dane, a priprema se lako i jednostavno.

Sastojci

Broj porcija
1
Veći krumpiri (količina ovisi o broju osoba - po jedan veći krumpir po osobi)
Suncokretovo ulje
Sol
Papar
200Kiseli kupus (ovisno o broju osoba za koje pripremate - ccca 200g po osobi)
Bučino ulje
Kim u sjemenkama
Češnjak

Priprema

1 Pripremite krumpire

Odaberite nekoliko većih krumpira (ovisno o tome za koliko osoba pripremate - po jedan veći krumpir po osobi) i dobro ih operite hladnom vodom. Krumpire nakon pranja dobro obrišite kuhinjskim ručnikom ili običnom krpom. Uljem premažite krumpire.


2 Pecite

Na posudu za pečenje krumpira stavite papir za pečenje ili aluminijsku foliju te poredajte krumpire. U zagrijanu pećnicu na 230 stupnjeva stavite krumpire i pecite 70 minuta.


3 Začinite krumpire

Nakon pečenja izvadite krumpire i razrežite koricu krumpira, cijelom dužinom. Razdvojite krumpir, posolite, dodajte sol i maslac i sve žličicom promiješajte unutar krumpira.


4 Dodajte dodatke

Po krumpiru možete posuti malo prepržene pancete, slanine ili sira. Kiseli kupus narežite sitno i dodajte bučino ili maslinovi ulje, usitnjeni češnjak, papar i kim u sjemenkama te sve zajedno promiješajte.