Ova hranjiva i svestrana salata je jednako ukusna kao prilog ili kao samostalni obrok. Kombinacija majoneze i kiselog vrhnja pruža ugodnu kremastu teksturu. Ovo je iznimno praktično jelo za pripremu unaprijed, pogotovo kada očekujete goste, jer je često još ukusnije kada odstoji nekoliko sati ili preko noći, što omogućuje da se okusi prožmu.
Krumpir ogulite, očistite i stavite kuhati u veći lonac. Kuhajte dok ne postane mekan, ali ne previše. To obično traje oko 20-25 minuta, ovisno o veličini krumpira.
Dok se krumpir kuha, skuhajte tvrdo kuhana jaja. Kada su gotova, ogulite ih i ostavite sa strane da se ohlade.
Mrkvu očistite i grubo naribajte.
Kisele krastavce nasjeckajte na sitne kockice.
Kada je krumpir gotov, ocijedite ga i ostavite da se malo ohladi. Kada se dovoljno ohladio da možete rukovati s njim, narežite ga na veće kockice ili kriške.
U velikoj zdjeli pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, sol, papar i po želji dodajte senf.
Dodajte krumpir, jaja (narezana na šnite ili kockice), grubo ribanu mrkvu i nasjeckane kisele krastavce. Dobro sve promiješajte.
Prije posluživanja, po želji pospite sjeckanim svježim peršinom.
Komentari