Krumpir ogulite, očistite i stavite kuhati u veći lonac. Kuhajte dok ne postane mekan, ali ne previše. To obično traje oko 20-25 minuta, ovisno o veličini krumpira.
Dok se krumpir kuha, skuhajte tvrdo kuhana jaja. Kada su gotova, ogulite ih i ostavite sa strane da se ohlade.
Mrkvu očistite i grubo naribajte.
Kisele krastavce nasjeckajte na sitne kockice.
Kada je krumpir gotov, ocijedite ga i ostavite da se malo ohladi. Kada se dovoljno ohladio da možete rukovati s njim, narežite ga na veće kockice ili kriške.
U velikoj zdjeli pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, sol, papar i po želji dodajte senf.
Dodajte krumpir, jaja (narezana na šnite ili kockice), grubo ribanu mrkvu i nasjeckane kisele krastavce. Dobro sve promiješajte.
Prije posluživanja, po želji pospite sjeckanim svježim peršinom.