Bogata krumpir salata

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Bogata krumpir salata by Shutterstock Shutterstock

Ova hranjiva i svestrana salata je jednako ukusna kao prilog ili kao samostalni obrok. Kombinacija majoneze i kiselog vrhnja pruža ugodnu kremastu teksturu. Ovo je iznimno praktično jelo za pripremu unaprijed, pogotovo kada očekujete goste, jer je često još ukusnije kada odstoji nekoliko sati ili preko noći, što omogućuje da se okusi prožmu.

Sastojci

Broj porcija
6
1 kgkrumpira
5tvrdo kuhanih jaja
4kisela krastavca
2srednje mrkve
100 gmajoneze
200 mlkiselog vrhnja
sol i papar
1 žličicasenfa (opcionalno)
nasjeckani svježi peršin za posipanje

Priprema

1Skuhajte krumpir

Krumpir ogulite, očistite i stavite kuhati u veći lonac. Kuhajte dok ne postane mekan, ali ne previše. To obično traje oko 20-25 minuta, ovisno o veličini krumpira.


2Skuhajte jaja

Dok se krumpir kuha, skuhajte tvrdo kuhana jaja. Kada su gotova, ogulite ih i ostavite sa strane da se ohlade.


3Naribajte mrkvu

Mrkvu očistite i grubo naribajte.


Kisele krastavce nasjeckajte na sitne kockice.


4Narežite krumpir

Kada je krumpir gotov, ocijedite ga i ostavite da se malo ohladi. Kada se dovoljno ohladio da možete rukovati s njim, narežite ga na veće kockice ili kriške.


5Složite salatu

U velikoj zdjeli pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, sol, papar i po želji dodajte senf.


Dodajte krumpir, jaja (narezana na šnite ili kockice), grubo ribanu mrkvu i nasjeckane kisele krastavce. Dobro sve promiješajte.


6Poslužite

Prije posluživanja, po želji pospite sjeckanim svježim peršinom.

Napomena

Evo nekoliko prijedloga za dodatno povrće koje možete uključiti u vašu krumpir salatu: Svježe rajčice narezane na kockice mogu dodati svježinu i malo kiselosti. Sitno nasjeckani crveni ili bijeli luk mogu dodati pikantnost salati. Sitno nasjeckana zelena salata može donijeti dodatnu hrskavost. Paprika, bilo crvena, žuta ili zelena, narezana na kockice, može unijeti dodatnu hrskavost i boju. Grašak, bilo svježi ili konzervirani, može donijeti slatkoću i boju. Masline, crne ili zelene, mogu dodati slanost i teksturu.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.