Grenadir marš s prokulicama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Grenadir marš s prokulicama

Klasik s malim twistom.

Sastojci

Broj porcija
6
250 gtjestenine
1crveni luk
½ žličiceslatke crvene paprike
sol, papar

Priprema

1 Skuhajte prokulice i tjesteninu

Prokulice očistite, prepolovite i prokuhajte u slanoj kipućoj vodi 5-6 minuta. Ocijedite.


Posebno skuhajte i tjesteninu, neka bude al dente ili po mogućnosti minutu sirovija (da se kasnije ne raspadne previše).


2Pržite luk

Nasjeckajte luk te ga popržite na ulju da postane staklast, pa mu dodajte ocijeđene prokuhane prokulice.


3Pomiješajte sastojke

U prokulice ubacite skuhanu i ocijeđenu tjesteninu (može koja žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina), sol, papar i papriku, promiješajte i kuhajte minutu da se sve spoji. To je to.

Ana Korenic