Zapečene mahune

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečene mahune by Shutterstock Shutterstock

Od mahuna možete napraviti ukusno varivo, možete ih jesti sirove, dodati salatama, kuhati ili peći. Donosimo vam verziju mahuna zapečenih u umaku od vrhnja i posipanih sirom.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gzelenih mahuna
200 mlkiselog vrhnja
½ žličicesoli
¼ žličicepapra
¼ žličicemljevene dimljene paprike
⅛ žličicemuškatnog oraščića
20 gkrušnih mrvica
100 gparmezana, naribanog

Priprema

1 Očistite mahune

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Mahunama odrežite krajeve, operite ih i narežite na manje komade.


2 Pripremite mahune

Zakuhajte lonac slane vode. Ubacite mahune i kuhajte je 3 minute. Blanširane mahune ocijedite i prebacite u posudu za pečenje.


Začinite i prelijte vrhnjem. Sve dobro promiješajte i posipajte krušnim mrvicama.


3 Ispecite

Prebacite u pećnicu te pecite 20 minuta. Izvadite posudu, posipajte sirom i vratite u pećnicu na 5 minuta. Poslužite toplo uz salatu po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.