Popečci od koprive i feta sira

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Popečci od koprive i feta sira by Shutterstock Shutterstock

Kopriva sadrži znatnu količinu klorofila, mineralnih soli (kalcij, kalij, fosfor, željezo) i vitamina C, što je odličan razlog zašto bi koprivu trebalo uvrstiti u jelovnik. Mi vam donosimo recept za mekane i sočne popečke s dodatkom feta sira.

Sastojci

Broj porcija
8
250 gkopriva, nasjeckanih
1 žlicamaslinovog ulja
400 mljogurta ili mlaćenice
1jaje
25 gmaslaca, otopljenog
300 gglatkog brašna
¼ žličicesode bikarbone
100 gfeta sira, izmrvljenog
maslinovo ulje, za tavu

Priprema

1 Pirjajte koprive

Operite koprive. Stavite tavu srednje veličine na vatru i dodajte ulje. Kad se ulje zagrije dodajte koprive i kuhajte 1-2 minute. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.


2 Pripremite smjesu

Umutite mlaćenicu, jaje i maslac u posudi. U zdjelu prosijte brašno i sodu bikarbonu. Napravite udubinu u brašnu i ulijte smjesu s mlaćenicom.


Miješajte dok se ne sjedini. Ubacite koprivu i fetu, začinite paprom i promiješajte.


3 Ispecite popečke

Zagrijte veliku tavu za pečenje koja se ne lijepi. Namastite tavu maslinovim uljem. Žlicom ulijte smjesu za 4 pogačice. Pecite 2 minute ili dok ne dobiju zlatnu boju.


Okrenite i pecite 2 minute ili dok ne budu potpuno pečene. Prebacite na tanjur i lagano prekrijte folijom. Ponovite s ostatkom smjese. Poslužite popečke uz umak po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.