Abšmalcane mahune

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Abšmalcane mahune by Shutterstock Shutterstock

Abšmalcane mahune ili mahune na maslacu s krušnim mrvicama mnogima su jedno od dražih jela iz djetinjstva. Naziv ovog jela korijene vuče iz njemačke riječi abschmalzen što znači zapržen s maslacem. Poslužite ih kao glavno jelo uz salatu ili kao prilog uz jelo po izboru.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gmladih zelenih mahuna
100 gmaslaca
1 češanj češnjaka
5 žlicakrušnih mrvica
½ žličicemuškatnog oraščića (naribanog)
Sol
Papar

Priprema

1 Kuhajte mahune

Operite mahune i odstranite im vrhove te ih narežite na komade veličine 2-3 cm.

Zakuhajte veći lonac vode, posolite i dodajte mahune. Kuhajte ih oko 10 minuta, u redu je ako ostanu hrskave.


2 Pržite krušne mrvice

Dok se mahune kuhaju, zagrijte tavu srednje veličine i dodajte maslac. Ostavite da se otopi te dodajte sitno nasjeckan češnjak. Pržite jednu minutu, dodajte krušne mrvice i prepržite do zlatne boje. 


3 Pržite mahune

Kad su mahune kuhane sklonite ih s vatre i ocijedite. Mahune ubacite na krušne mrvice, posolite i začinite muškatnim oraščićem i paprom. Lagano promiješajte i pržite ih zajedno još minutu - dvije. Servirajte toplo.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.