Njoki od riccote u gulašu od teletine

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Njoki od riccote u gulašu od teletine

Ako mislite da ste probali super njoke, a niste probali njoke od riccote, ne znate što propuštate. Mekane kao duša i preukusne. Izvrsno se slažu s gulašom od teletine.

Sastojci

Broj porcija
4

Njoki od ricotte

250 gsira riccote
150 goštrog brašna
1žumanjak

Gulaš od teletine

500 gteletine na kockice
2mrkve
1manji poriluk
3 režnjačešnjaka
1limenka pelata ili svježe rajčice
100 mlcrnog vina
sol, papar, crvena paprika, temeljac

Priprema

1 Njoki od ricotte

Promiješajte sastojke i napravite tijesto za njoke. Nakon toga podijelite tijesto u više dijelova i napravite valjke.


Sada ga režite ih na njoke da izgledaju kao jastučići. Kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi par minuta (dok ne isplivaju na površinu).


2 Gulaš od teletine

Dinstajte luk 10-ak minuta. U blenderu sameljite mrkvu, češnjak, poriluk, papriku i ubacite u dinstani luk, pelate također odmah ubacite.


Nakon toga ubacite meso i vino i podlijte vodom do malo iznad razine mesa. Po potrebi dolijevajte vode. Kuhajte dok meso ne omekša, oko sat vremena.


Ubacite i začine. Kad je gotovo stavite parmezan ako ga volite.