Operite i izribajte krumpire te ih nekoliko puta izbockajte vilicom sa svih strana. Napunite lonac hladnom vodom i potopite krumpir. Stavite na jaku vatru i kuhajte dok krumpir ne omekša tako da vilica skroz lako prolazi do kraja.
Dok se krumpir kuha, u velikoj tavi pirjajte luk 5-7 minuta dok ne omekša i postane staklast. Dodajte češnjak i nakon 1 minute dodajte meso. Meso dinstajte dok ne bude više ružičasto.
U manjem loncu pomiješajte sol, papar, origano, papriku i ružmarin zajedno s umakom od rajčice i Worcestershire umakom i pustite da proključa pa kuhajte još 2 minute (povremeno miješajući). Maknite posudu s vatre i stavite je sa strane da se okusi stope.
Nakon što su vaši krumpiri potpuno kuhani, ocijedite ih i ostavite da se ohlade 5 minuta prije nego što ih prerežete na pola po dužini. Izdubite krumpire žlicom.
Pomiješajte izdubljenu sredinu krumpira s mljevenim mesom i umakom od rajčice. Dobro promiješajte. Svaku polovicu krumpira stavite licem prema gore na nauljeni lim za pečenje.
Napunite ih smjesom i na vrh stavite jednake količine ribanog sira.
Stavite krumpir u prethodno zagrijanu pećnicu na 220°C. Pecite 4-5 minuta ili dok vam se sir ne otopi. Izvadite krumpir iz pećnice i pospite ga vlascem i bilo kojim drugim preljevom po vašem izboru. Poslužite odmah.