Rolada od špinata

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Rolada od špinata by Shutterstock Shutterstock
Rolada od špinata by Shutterstock Shutterstock

Hladna rolada od špinata sa svježim sirom i šunkom.

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

5jaja
5 žlicaoštrog brašna
2 žlicekiselog vrhnja
2 žliceulja
1 prstohvatsoli

Nadjev

2tvrdo kuhana žumanjka
⅛ žličicesoli
250 gsvježeg sira
1 žlicamilerama ili masnog kiselog vrhnja
250 gkuhane šunke

Priprema

1Odmrznite špinat

Odmrznuti špinat ocijedite od viška vode.


2Pripremite tijesto za biskvit

Bjelanjke odvojite od žumanjaka. U žumanjke dodajte sol, vrhnje, ulje, špinat i mikserom izmiješajte u jednoličnu smjesu.


Bjelanjke istucite u čvrst snijeg pa ih s brašnom umiješajte u žumanjke.


3Ispecite biskvit

Na lim 30x40 cm stavite papir za pečenje pa po njemu ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stunjeva. Pecite 25 minuta.


Pečeni biskvit stavite na vlažnu kuhinjsku krpu i zarolajte po dužini.


4Pripremite nadjev

Skuhajte jaja i izvadite iz njih kuhane žumanjke. Zgnječite ih vilicom, posolite, dodajte svježi sir i masno kiselo vrhnje (ili mileram) te sve dobro izmiješajte.


5Zarolajte roladu

Ohlađeni biskvit polako odmotajte i premažite pripremljenim nadjevom. Na smjesu posložite ploške šunke, a ostatak smjese rasporedite po šunki.


Potom zarolajte biskvit te ga omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak. Režite kad se skroz ohladi.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.