Odmrznuti špinat ocijedite od viška vode.
Bjelanjke odvojite od žumanjaka. U žumanjke dodajte sol, vrhnje, ulje, špinat i mikserom izmiješajte u jednoličnu smjesu.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg pa ih s brašnom umiješajte u žumanjke.
Na lim 30x40 cm stavite papir za pečenje pa po njemu ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stunjeva. Pecite 25 minuta.
Pečeni biskvit stavite na vlažnu kuhinjsku krpu i zarolajte po dužini.
Skuhajte jaja i izvadite iz njih kuhane žumanjke. Zgnječite ih vilicom, posolite, dodajte svježi sir i masno kiselo vrhnje (ili mileram) te sve dobro izmiješajte.
Ohlađeni biskvit polako odmotajte i premažite pripremljenim nadjevom. Na smjesu posložite ploške šunke, a ostatak smjese rasporedite po šunki.
Potom zarolajte biskvit te ga omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak. Režite kad se skroz ohladi.