Popečci s tikvicama i kvinojom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Popečci s tikvicama i kvinojom by foodformood foodformood

Ukusna i zdrava kombinacija tikvice, mrkve i kvinoje.

Sastojci

Broj porcija
6

Popečci

1veća tikvica
1veća mrkva
200 gkuhane kvinoje
2jaja
½ žličicečilija
8 žlicakrušnih mrvica
sol, papar

Umak

1jogurt
1 žlicamaslinovog ulja
1 prstohvatsoli

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

Naribajte tikvice i mrkvu, posolite i ostavite da puste vodu. Iscijedite ih da uklonite višak tekućine.


Pomiješajte naribanu tikvicu, mrkvu, kvinoju, jaje, začine i krušne mrvice pa ostavite smjesu 10 minuta da stoji.


2 Ispecite

Oblikujte popečke pa ih slažite na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 20-25 minuta u pećnici na 200 stupnjeva, po potrebi na pola pečenja okrenite.


3 Napravite umak

Dobro promiješajte jogurt, limunov sok i maslinovo ulje, po želji posolite. Tople popečke poslužite uz hladni umak od jogurta.