Izljevača od tikvica i feta sira

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Izljevača od tikvica i feta sira

Odlično ljetno jelo i super ideja za potrošiti tikvice.

Sastojci

Broj porcija
6
4tikvice srednje veličine
1glavica crvenog luka (veća)
1jaje
200 gfeta sira
250 gglatkog brašna
5 gpraška za pecivo
2 žliceulja
30 gmaslaca za premazivanje
Sol, papar

Priprema

1 Pripremite tikvice

Dvije tikvice izrežite na kockice, a preostale dvije izribajte na ribež. Posolite i ostavite 10 minuta da tikvice puste višak tekućine. Nakon što odstoje, dobro ocijedite.


2 Pripremite smjesu

Tikvicama dodajte ribani crveni luk, feta sir, ulje, prašak za pecivo, jaje, brašno, sol i papar. Sve dobro sjedinite i izlijte u nauljen lim za pečenje veličine 35x40 cm, obložen papirom za pečenje.


3 Pecite

Pecite na 230° oko 35 do 40 min. Kada je pečeno, površinu premažite otopljenim maslacem.