Punjene školjkice

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjene školjkice
Tijesto za ovaj recept oblikovano je u školjkice i punjeno nadjevom od sira, šunke i špinata. Preklopljeno tijesto se peče, svega par minuta, na tavi i ono je spremno. Umjesto špinata možete koristiti i blitvu.

Sastojci

Broj porcija
4

Nadjev

250 gšpinata
50 gnarezane šunke po izboru
50 gnaribanog sira po izboru
1 glavicaluka
1 češanjčešnjaka
1 žličicasoli
½ žličicepapra
2 žlicemaslinovog ulja

Tijesto

250 gbrašna tip 00 ( ili pola oštrog pola glatkog )
40 gmasti sobne temperature
100 mltople vode
½ žličicesode bikarbone
1 žličicasoli

Priprema

Nadjev

1Pripremite povrće

Luk i češnjak sitno nasjeckajte, a špinat natrgajte na manje komade.


2Pirjajte

Zagrijte maslinovo ulje, na srednje jakoj vatri pa dodajte luk i pržite dok ne omekša, otprilike 5 do 7 minuta. Dodajte češnjak i pržite 30 sekundi. Umiješajte natrgani špinat, začinite sa soli i paprom i kratko pirjajte dok špinat ne uvene. Dodajte šunku i sir, kad se sir lagano počne topiti sklonite s vatre i ostavite da se hladi dok pripremate tijesto. 

Tijesto

3Umijesite tijesto

U veću posudu stavite toplu vode, sol, sodu bikarbonu i mast te postepeno dodajte brašno. Rukama mijesite, otprilike 5 do 7 minuta, sve dok ne dobijete glatko i elastično tijesto. 


4Razvaljajte tijesto

Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu i podijelite na kuglice težine 80 do 100 grama. Tanko ih razvaljajte pa u sredinu stavite ½ žlice do žlicu nadjeva, zatvorite u oblik polumjeseca, a rubove pritisnite vilicom.


5Ispecite

Na zagrijanu i suhu grill tavu stavite punjeno tijesto i pecite 2 do 3 minute sa svake strane. 


6Poslužite

Poslažite na tanjur i poslužite. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.