Luk i češnjak sitno nasjeckajte, a špinat natrgajte na manje komade.
Zagrijte maslinovo ulje, na srednje jakoj vatri pa dodajte luk i pržite dok ne omekša, otprilike 5 do 7 minuta. Dodajte češnjak i pržite 30 sekundi. Umiješajte natrgani špinat, začinite sa soli i paprom i kratko pirjajte dok špinat ne uvene. Dodajte šunku i sir, kad se sir lagano počne topiti sklonite s vatre i ostavite da se hladi dok pripremate tijesto.
U veću posudu stavite toplu vode, sol, sodu bikarbonu i mast te postepeno dodajte brašno. Rukama mijesite, otprilike 5 do 7 minuta, sve dok ne dobijete glatko i elastično tijesto.
Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu i podijelite na kuglice težine 80 do 100 grama. Tanko ih razvaljajte pa u sredinu stavite ½ žlice do žlicu nadjeva, zatvorite u oblik polumjeseca, a rubove pritisnite vilicom.
Na zagrijanu i suhu grill tavu stavite punjeno tijesto i pecite 2 do 3 minute sa svake strane.
Poslažite na tanjur i poslužite.