Natrgajte i fino nasjeckajte lišće peršina. Kriške slanine prerežite po dužini na pola.
U manjoj posudi zakuhajte 472 ml vode. Dodajte češnjak pa kuhajte 6 do 8 minuta dok češnjak ne omekša. Procijedite i prosušite. U blender ubacite papriku, bademe, koncentrat rajčice, ulje, češnjak, sol i papar. Miksajte dok se sastojci ne sjedine. Pospite svježim bosiljkom i prebacite u teglicu ili nekakvu posudu i stavite u hladnjak na najmanje 4 sata kako bi se okusi proželi.
Razvaljajte tijesto te razmažite tapenadu i pospite peršinom. Tijesto po dužini razrežite na 12 jednakih trakica. Na svaku trakicu tijesta stavite po dvije trakice slanine.
Nabodite tijesto na štapić tako da dobijete valoviti uzorak. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa poslažite drvca.
Pecite otprilike 13 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva. Izvadite iz pećnice te ostavite da se malo ohlade, zatim stavite na rešetku i ostavite drvca da se ohlade u potpunosti.
(po porciji)