Profiterol s mariniranom pastrvom, dimljenim vrhnjem i ikrom pastrve

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
5h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Profiterol s mariniranom pastrvom, dimljenim vrhnjem i ikrom pastrve by Luka Šangulin/Index Luka Šangulin/Index
Profiterol s mariniranom pastrvom, dimljenim vrhnjem i ikrom pastrve by Luka Šangulin/Index Luka Šangulin/Index

Jelo s menija u novom tapas baru "Sol" chefa Mate Jankovića.

Sastojci

Broj porcija
12

Profiteroli

250 mlvode
130 gmaslaca
140 gbrašna
250 gjaja

Pastrva

500 gfiletirane pastrve
250 gšećera
250 gsoli

Dimljeno vrhnje s hrenom

300domaćeg kiselog vrhnja
300sijena
sol, papar
2 žlicenaribanog hrena

Priprema

1 Napravite profiterole

Zakuhajte vodu s maslacem, kada se maslac otopio dodajte brašno i dobro izmiješajte. Maknite s vatre i polako dodajte tučena jaja.


Stavite smjesu u slastičarsku špricu i našpricajte u kalupe ili na masni papir. Stavite peći na 160 stupnjeva 20 minuta i jos 10 na 170. Ohladite.


2 Pripremite pastrvu

Pomiješajte sol i šećer i posipajte to po filetima pastrve. Ostavite 4 sata u hladnjaku i isperite te tanko narežite.


3 Pripremite dimljeno vrhnje

U posudu s poklopcem stavite sijeno. U drugu metalnu posudu pored sijena stavite domaće vrhnje s hrenom, soli i paprom.


Zapalite sijeno i poklopite posudu. Nakon nekoliko minuta ponovite postupak i promiješajte vrhnje svaki put. Napravite to u 5 do 6 navrata, ovisi koliko dimljeno vrhnje želite.


4 Složite

Profiterole napunite dimljenim vrhnjem s hrenom. Na profiterol stavite tanko rezanu fetu pastrve, dimljeno vrhnje i ikru pastrve.