Zakuhajte vodu s maslacem, kada se maslac otopio dodajte brašno i dobro izmiješajte. Maknite s vatre i polako dodajte tučena jaja.
Stavite smjesu u slastičarsku špricu i našpricajte u kalupe ili na masni papir. Stavite peći na 160 stupnjeva 20 minuta i jos 10 na 170. Ohladite.
Pomiješajte sol i šećer i posipajte to po filetima pastrve. Ostavite 4 sata u hladnjaku i isperite te tanko narežite.
U posudu s poklopcem stavite sijeno. U drugu metalnu posudu pored sijena stavite domaće vrhnje s hrenom, soli i paprom.
Zapalite sijeno i poklopite posudu. Nakon nekoliko minuta ponovite postupak i promiješajte vrhnje svaki put. Napravite to u 5 do 6 navrata, ovisi koliko dimljeno vrhnje želite.
Profiterole napunite dimljenim vrhnjem s hrenom. Na profiterol stavite tanko rezanu fetu pastrve, dimljeno vrhnje i ikru pastrve.