Piletina u lisnatom

Vrijeme pripremePriprema
35min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina u lisnatom
Hrskavo lisnato tijesto punjeno je sočnim nadjevom s kockicama pilećeg filea, kukuruzom, slaninom i šampinjonima. Najbolje je dok se jede toplo.

Sastojci

Broj porcija
4
400 gpilećeg filea, narezanog na kockice
1 glavicacrvenog luka
2 žliceulja
2 češnjačešnjaka
2 žliceperšina
100 gdimljene slanine
250 gšampinjona
Sol i papar po ukusu
100 gkukuruza iz konzerve
500 glisnatog tijesta

Priprema

1 Popržite luk, slaninu i gljive

Nasjeckajte luk, zagrijte ulje i popržite ga u većoj tavi. Nasjeckajte slaninu te ju dodajte luku, zatim očistite i nasjeckajte gljive pa i njih dodajte u tavu.


2 Dodajte ostale sastojke

Nasjeckajte češnjak pa ga dodajte u tavu, zatim dodajte meso. Dodajte kukuruz, dobro izmiješajte, posolite, popaprite, dodajte peršin te ponovno izmiješajte. Gotovu smjesu ostavite da se ohladi.


3 Razvaljajte lisnato tijesto

Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte lisnato tijesto te odrežite nekoliko trakica. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.


4 Napravite roladu

Smjesu s mesom prebacite na tijesto i zarolajte. Pekač nauljite, stavite roladu i ukrasite ju trakicama tijesta koje ste prethodno odrezali.


5 Ispecite

Ubacite u pećnicu i pecite 35 minuta. Poslužite uz salatu, tartar ili bilo koji umak po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.