Sir narežite na ploške debljine otprilike 1 cm te pripremite panadu tako da u jedan tanjur stavite brašno, u drugi krušne mrvice sa sjemenkama po želji i izboru (možete staviti mješavinu sjemenki crnog i bijelog sezama), a u trećem umutite jaja s malo soli.
Ploške sira uronite u jaja, zatim ih uvaljajte u brašno, potom u krušne mrvice te ih ponovno uronite u jaja, zatim još jednom u krušne mrvice – tako će vam panada biti čvršća, a rezultat će biti hrskaviji i ukusniji pohani sir.
Nakon što ga panirate, prije prženja sir možete staviti u zamrzivač na otprilike sat vremena. Na taj će se način ravnomjerno rastopiti i zadržati oblik.
Ulje ulijte u dublju posudu ili tavu te ga zagrijte na srednje jakoj vatri. U vruće ulje oprezno dodajte panirane komade sira te ih pržite 5 minuta, okrećući sa svih strana dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu.
Pohani sir stavljajte na tanjur ili pladanj obložen papirnatim ručnikom kako bi se upio sav višak masnoće.
Uz pohani sir poslužite prilog po izboru, najbolje neki umak poput tartara, a nećete pogriješiti niti ako odaberete nekakav pikantni umak od rajčice ili čak kiselo vrhnje. Dobar tek!