Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Svaki krumpir namažite 1 žličicom ulja, a vrh izbodite vilicom.
Krumpire stavite na lim za pečenje i pecite 1 sat.
Prebacite krumpir na dasku za rezanje i prepolovite ga. Žlicom nježno izdubite unutrašnjost krumpira i premjestite u posudu u kojoj ćete je pomiješati s ostalim sastojcima i napraviti punjenje. Koru sačuvajte za kasnije, nju ćete puniti.
U posudu s izdubljenom unutrašnjosti krumpira dodajte kiselo vrhnje, otopljeni maslac, sol, papar, polovicu naribanog sira i nasjeckani mladi luk, te miksajte smjesu dok ne postane glatka.
Potom žlicom smjesu punite natrag u koru krumpira koju ste sačuvali ranije.
U zagrijanoj pećnici pecite krumpire 10 minuta. Potom ih pospite preostalim sirom i pecite još 5 minuta, dok se sir ne otopi. Na vrh pečenih punjenih krumpira stavite kiselo vrhnje, slaninu i mladi luk.