Punjeni zapečeni krumpir

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjeni zapečeni krumpir by Shutterstock Shutterstock

Ako volite jela od krumpira, ovo je izvrstan način kako da pripremite ovu omiljenu namirnicu mnogih ljudi. Kome god ih poslužili možete biti sigurni kako će svi biti zadovoljni punjenim krumpirima iz pećnice.

Sastojci

Broj porcija
2

Krumpir

2crvena krumpira
2 žličicemaslinovog ulja
50 gkiselog vrhnja
2 žliceotopljenog maslaca
1 žličicasoli
1 prstohvatsvježe mljevenog crnog papra
50 gcheddar sira
50 gmladog luka

Preljev

50 gkiselog vrhnja
50 gmladog luka
2trakice izmrvljene pečene slanine

Priprema

1 Ispecite krumpir

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Svaki krumpir namažite 1 žličicom ulja, a vrh izbodite vilicom.


Krumpire stavite na lim za pečenje i pecite 1 sat.


2Pripremite smjesu od krumpira

Prebacite krumpir na dasku za rezanje i prepolovite ga. Žlicom nježno izdubite unutrašnjost krumpira i premjestite u posudu u kojoj ćete je pomiješati s ostalim sastojcima i napraviti punjenje. Koru sačuvajte za kasnije, nju ćete puniti.


U posudu s izdubljenom unutrašnjosti krumpira dodajte kiselo vrhnje, otopljeni maslac, sol, papar, polovicu naribanog sira i nasjeckani mladi luk, te miksajte smjesu dok ne postane glatka.


Potom žlicom smjesu punite natrag u koru krumpira koju ste sačuvali ranije.


3Pecite

U zagrijanoj pećnici pecite krumpire 10 minuta. Potom ih pospite preostalim sirom i pecite još 5 minuta, dok se sir ne otopi. Na vrh pečenih punjenih krumpira stavite kiselo vrhnje, slaninu i mladi luk.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.