Gulaš od krumpira

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Gulaš od krumpira by Shutterstock Shutterstock

Gulaš od krumpira brzo se sprema i super je izbor za ručak za hladne dane.


Sastojci

Broj porcija
4
2 žlicemaslinovog ulja
6krumpira
2mrkve
100 mlpasirane rajčice
1kocka povrtnog temeljca
1 žličicamljevene crvene paprike
1 žličicasuhog peršina
soli i papra po želji

Priprema

1Pripremite povrće

Luk i mrkvu nasjeckajte na sitne kockice, a krumpir na krupnije kocke.


2Skuhajte gulaš

U lonac ulijte ulje, dodajte luk te ga pirjajte dok ne omekša. Potom dodajte krumpir i kuhajte oko 1 do 2 minute pa dodajte mrkvu, grašak i začine.


Nakon 2 minute dodajte i pire od rajčice. Dolijte vode toliko da prekrijete krumpir. Dodajte kockicu povrtnog temeljca i peršin.


Na srednjoj vatri u poklopljenom loncu kuhajte oko pola sata. Po potrebi dodajte vode kako vam gulaš ne bi zagorio.


Prije posluživanja malo ohladite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.