Didov soparnik

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Didov soparnik by Didov san Didov san

Recept iz konobe Didov san.

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

500 gglatkog brašna
voda
sol

Punjenje

1,5 kgblitve
1 vezicamladog luka
svježi peršin
50 mlmaslinovog ulja
sol

Premaz

2 režnjačešnjaka
maslinovo ulje

Priprema

1 Pripremite nadjev od blitve

Od blitve odvojite korjenasti tvrdi dio i narežite je na trakice. Nakon što blitva odleži jedan dan stavite je u zdjelu, dodajte nasjeckan peršin, narezani mladi luk, ulje i sol.


Sve zajedno posolite, promiješajte i stavite na stranu.


2 Napravite tijesto

U drugu zdjelu prosijte brašno, dodajte malo soli i vode te ručno umijesite tijesto.


Na dasku koju ste posuli brašnom prebacite tijesto, podijelite ga na dvije polovice.


3 Razvaljajte, napunite i zatvorite

Prvo tijesto razvaljajte te ga prekrijte mješavinom blitve, mladog luka i peršina te sve preklopite drugom razvaljanom polovicom tijesta. 


Rubove tijesta spojite i prevrnite prema unutra.


4 Ispecite

Soparnik se peče na kominu prekriven žarom, ali možete ga peći i u pećnici.


Prije serviranja soparnik premažite mješavinom maslinovog ulja i protisnutog češnjaka.

Konoba Didov san
Konoba Didov san