Blitva

Blitva je lisnato zeleno povrće, okus joj je sličan špinatu, a odličan je dodatak juhama i još bolji prilog uz ribu te se najčešće poslužuje uz kuhani krumpir.

Blitva
Recepti
Didov soparnik
(6)
1h 15min

Recept iz konobe Didov san.

Blitva na lešo
(12)
1h 20min

Kad je riječ o prilozima, možemo sa sigurnošću reći da je blitva na lešo najpopularniji dalmatinski prilog. Blanširana blitva kombinira se s kockicama kuhanog krumpira te se začinjava sa soli, maslinovim uljem te češnjakom. Ovaj zdrav i hranjivi prilog često se poslužuje uz riblja jela i meso s roštilja.

Soparnik
(9)
50min

Ovaj specijalitet iz dalmatinskih Poljica poznat je pod nazivom soparnik, zeljanik ili uljenjak, a riječ je o tradicionalnoj piti od blitve. Soparnik je okruglog oblika, reže se u oblik romba, peče se u kominu i prekriva žeravicom. U nastavku saznajte kako pripremiti domaći soparnik iz pećnice.

Falafeli s ciklom i blitva s krumpirom
(6)
1h 45min

Bliskoistočni specijalitet u šarenom izdanju razveseli na prvi pogled. Jednostavan za pripremu, uz dašak tradicije kroz blitvu i krumpir zabavlja svakog tko je željan imati kvalitetan i potpun obrok.

Tuna odrezak s blitvom i krumpirima
(8)
1h 10min

Nema mi bolje blitve od one koju sam ubrala u svom vrtu tik prije kuhanja. U marinadu za tunu sam stavila svježe začinsko bilje jer ga isto imam u vrtu, ali naravno da i sušeno isto može.

Pogača s blitvom
(5)
2h

Pogača od dizanog tijesta koja će zadovoljiti i najzahtjevnije goste.

Soparnik
45min

Ukusna pita od blitve, idealna kao međuobrok.

Soparnik
1h 5min

Blitva mi tolko ludo raste u vrtu pa je jedino logično riješenje bilo napraviti soparnik.

Index kuhinja

Jeste li čuli za turski "ludi med", zbog kojeg možete završiti u bolnici?

Jeste li čuli za turski "ludi med", zbog kojeg možete završiti u bolnici?

DELI BAL ili "ludi med" proizvodi se na samo dva mjesta na svijetu, u crnomorskoj regiji u Turskoj te nepalskoj regiji Hindukuš. Mnogi ne preporučuju njegovu konzumaciju jer nije bezopasan.
U petak kreće blagdansko izdanje PLACe marketa na Dolcu, imamo detalje

U petak kreće blagdansko izdanje PLACe marketa na Dolcu, imamo detalje

PLACe market, poznati street food događaj u Hrvatskoj, vraća se u svom blagdanskom izdanju koje će se održati dva petka zaredom, 6. i 13. prosinca, na zagrebačkom Dolcu. Od 18 sati pa sve do ponoći posjetitelji će moći uživati u vrhunskim specijalitetima, glazbi i atmosferi, a osim stalnih sudionika predstavit će se i drugi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom Dubravkin put.
Obje slastice su iz Italije, no znate li po čemu se razlikuju pandoro i panettone?

Obje slastice su iz Italije, no znate li po čemu se razlikuju pandoro i panettone?

KADA STIGNU blagdani, Talijani se dijele na dva tima - tim panettone i tim pandoro. Iako je panettone mnogo popularniji i izvan Italije (pa tako i kod nas), mnogi Talijani se kunu u to da je pandoro bolji (a pogotovo kada se jede s kremom od mascarponea). A evo i koja je razlika između ova dva slatka kruha.