Blitva

Blitva je lisnato zeleno povrće, okus joj je sličan špinatu, a odličan je dodatak juhama i još bolji prilog uz ribu te se najčešće poslužuje uz kuhani krumpir.

Blitva
Recepti
Didov soparnik
(6)
1h 15min

Recept iz konobe Didov san.

Blitva na lešo
(13)
1h 20min

Kad je riječ o prilozima, možemo sa sigurnošću reći da je blitva na lešo najpopularniji dalmatinski prilog. Blanširana blitva kombinira se s kockicama kuhanog krumpira te se začinjava sa soli, maslinovim uljem te češnjakom. Ovaj zdrav i hranjivi prilog često se poslužuje uz riblja jela i meso s roštilja.

Soparnik
(9)
50min

Ovaj specijalitet iz dalmatinskih Poljica poznat je pod nazivom soparnik, zeljanik ili uljenjak, a riječ je o tradicionalnoj piti od blitve. Soparnik je okruglog oblika, reže se u oblik romba, peče se u kominu i prekriva žeravicom. U nastavku saznajte kako pripremiti domaći soparnik iz pećnice.

Falafeli s ciklom i blitva s krumpirom
(7)
1h 45min

Bliskoistočni specijalitet u šarenom izdanju razveseli na prvi pogled. Jednostavan za pripremu, uz dašak tradicije kroz blitvu i krumpir zabavlja svakog tko je željan imati kvalitetan i potpun obrok.

Pogača s blitvom
(6)
2h

Pogača od dizanog tijesta koja će zadovoljiti i najzahtjevnije goste.

Tuna odrezak s blitvom i krumpirima
(8)
1h 10min

Nema mi bolje blitve od one koju sam ubrala u svom vrtu tik prije kuhanja. U marinadu za tunu sam stavila svježe začinsko bilje jer ga isto imam u vrtu, ali naravno da i sušeno isto može.

Soparnik
45min

Ukusna pita od blitve, idealna kao međuobrok.

Soparnik
1h 5min

Blitva mi tolko ludo raste u vrtu pa je jedino logično riješenje bilo napraviti soparnik.

Index kuhinja

Mljevene ili cijele? Najbolji način za korištenje lanenih sjemenki u kulinarstvu

Mljevene ili cijele? Najbolji način za korištenje lanenih sjemenki u kulinarstvu

LANENE sjemenke su superhrana bogata vlaknima i omega-3 kiselinama, a evo kako ih pravilno koristiti u kuhinji.
Trik za savršeno gust gulaš: Jedan sastojak čini ogromnu razliku

Trik za savršeno gust gulaš: Jedan sastojak čini ogromnu razliku

Kuharica otkriva jednostavan trik za pripremu gušćeg i ukusnijeg goveđeg gulaša. Uz pomoć jednog sastojka umak će postati bogat, baršunast i pun okusa.
Uspjeh popularnog zagrebačkog restorana: gostiju je previše i nitko ne pita za cijene

Uspjeh popularnog zagrebačkog restorana: gostiju je previše i nitko ne pita za cijene

JEDAN je zagrebački restoran već dugi niz godina smatran kultnim mjestom, a trenutno doživljava vrlo dobro razdoblje u poslovanju.