Ako koristite suhi slanutak, namočite ga preko noći s malo sode bikarbone, te ga ujutro prokuhajte i ocijedite. Ako koristite konzervirani, samo ga ocijedite i isperite pod vodom. Slanutak usitnite u sjeckalici sa malo vode, dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Prebacite ga u veliku posudu.
Krumpir za blitvu s krumpirom sad ogulite, narežite na kockice i stavite ga kuhati.
Ciklu ogulite i naribajte ju na sitan ribež i prebacite u veliku posudu. Dodajte sitno sjeckani peršin, krušne mrvice, prašak za pecivo, žlicu tahini paste, 4 žlice maslinovog ulja, te po žličicu currya, crvene paprike i soli, zatim dvije žlice soja umaka i pola žličice papra.
Rukom povežite sve sastojke dok ne dobijete kompaktnu smjesu i ostavite u hladnjaku pola sata.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Od smjese za falafele oblikujte kuglice veličine golf loptice i poslažite na papir za pečenje. Pecite ih 35 minuta, a na pola vremena ih okrenite kako bi se jednako ispekli.
Blitvu isperite pod vodom, te ju kuhajte do 10 minuta. Ocijedite je i pomiješajte s malo maslinovog ulja, soli i papra i dodajte kuhani krumpir.