Soparnik

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Soparnik
Soparnik
Soparnik

Blitva mi tolko ludo raste u vrtu pa je jedino logično riješenje bilo napraviti soparnik.

Sastojci

Broj porcija
20

Tijesto

500 gglatkog brašna
1 žličicasoli
4 žlicemaslinovog ulja
350 mlvode

Nadjev

1 kgblitve
sol, papar
malo svježeg peršina

Premaz

3 žlicemaslinovog ulja
2 režnjačešnjaka
svježi peršin

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Stavite brašno i sol u zdjelu, dodajte ulje, pomiješajte pa polako dodajtevodu i umijesite glatko tijesto.


Podijelite na dva jednaka dijela i ostavite sa strane.


2 Za to vrijeme pripremite nadjev

Blitvu operite i narežite na trakice, luk sitno nasjeckajte, nasjeckajte i peršinov list.


Sve izmiješajte pa posolite i popaprite.


3 Napravite soparnik

Podlogu pobrašnite i razvaljajte tijesto u krug, prebacite na lim za pečenje, rasporedite nadjev pa preklopite drugom polovicom razvaljanog tijesta.


Rubove preklopite i po sredini tijesto ispikajte vilicom.


4 Ispecite

Ubacite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 45 minuta.


Kada je soparnik pečen, premažite ga mješavinom maslinovog ulja, sitno sjeckanog češnjaka i peršinovog lista.