Blitva na lešo

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Blitva na lešo by Shutterstock Shutterstock

Kad je riječ o prilozima, možemo sa sigurnošću reći da je blitva na lešo najpopularniji dalmatinski prilog. Blanširana blitva kombinira se s kockicama kuhanog krumpira te se začinjava sa soli, maslinovim uljem te češnjakom. Ovaj zdrav i hranjivi prilog često se poslužuje uz riblja jela i meso s roštilja. 

Sastojci

Broj porcija
6
8krumpira
1 kgblitve
2 češnjačešnjaka
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Maslinovo ulje

Priprema

1 Pripremite blitvu i krumpir

Blitvi odrežite zadebljano korijenje i dobro ju operite. Krumpir ogulite, operite i narežite na kocke. 


2 Kuhajte

U veću zdjelu stavite vodu, malo posolite i dodajte krumpir te kuhajte na srednje jakoj vatri. Kad je krumpir na pola gotov dodajte mu listove blitve te kuhajte još otprilike 10 minuta. Pomoću cijedila ocijedite blitvu i krumpir. 


3 Začinite

Po želji pomoću vilice i noža usitnite krumpir i blitvu. Začinite sa soli i paprom, dodajte nasjeckani češnjak te prelijte maslinovim uljem pa sve dobro promiješajte i poslužite. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.