Listove blitve dobro operite i pomoću noža odrežite donji tvrdi dio. Stavite listove blitve jedan na drugi i narežite na trakice.
Mladi luk operite i nasjeckajte na manje komade kao i peršin. Povrće preselite u zdjelu, posolite, prelijte maslinovim ulje, promiješajte i ostavite sa strane.
U zdjelu dodajte prosijano brašno, sol, maslinovo ulje i vodu. Rukama umijesite tijesto. Prebacite na pobrašnjenu površinu, mijesite dok ne dobijete glatko tijesto i podijelite na dva jednaka dijela.
Oba dijela razvaljajte u oblik kruga. Lagano pobrašnite lim za pečenje i pomoću valjka prebacite tijesto u njega.
Prethodno pripremljeni nadjev ravnomjerno rasporedite po tijestu i preklopite ga drugom razvaljanom polovicom. Rubove tijesta spojite i podvinite prema unutra kako se ne bi odvajali. Površinu tijesta izbodite vilicom.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite otprilike 20 minuta.
U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje i protisnuti češnjak. Pečeni soparnik izvadite iz pećnice i pomoću kista premažite maslinovim uljem i češnjakom. Pustite da se malo ohladi, pa poslužite.