U posudu stavite brašno i sol. Dodajte hladan maslac narezan na kockice i prstima utiskujte u brašno tako da napravite mrvičastu smjesu.
Sad dodajte jaje izmiješano s kiselim vrhnjem i zamijesite tijesto. Dodajte još malo brašna ako treba - u slučaju da vam se lijepi za ruke, ali nemojte previše da tijesto ne bude pretvrdo.
Umotajte ga u prozirnu foliju i pustite oko sat vremena u hladnjaku.
Blitvu narežite na trakice. Stavite je na malo ulja na tavu da malo povene.
Jaja i mlijeko izmiješajte pjenjačom, dodajte blitvu i češnjak u prahu ako želite.
Prelijte preko tijesta koje ste razvaljali na pobrašnjenoj površini i stavili u nauljen i pobrašnjen kalup za quiche, odnosno pitu.
Quiche stavite u pećnicu zagrijanu na 185 stupnjeva i pecite 45 minuta. Ohladite prije rezanja.
*Uz quiche napravite zelenu salatu, može i miks rikole, matovilca, radiča.