Quiche s blitvom

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Quiche s blitvom by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

200 goštrog brašna
1 prstohvatsoli
100 gmaslaca ili svinjske masti
1jaje
1 žlicakiselog vrhnja (ili mlijeka)

Nadjev

300 gblitve
4jaja
400 mlmlijeka
sol
češnjaka u prahu

Priprema

1Zamijesite prhko tijesto

U posudu stavite brašno i sol. Dodajte hladan maslac narezan na kockice i prstima utiskujte u brašno tako da napravite mrvičastu smjesu.


Sad dodajte jaje izmiješano s kiselim vrhnjem i zamijesite tijesto. Dodajte još malo brašna ako treba - u slučaju da vam se lijepi za ruke, ali nemojte previše da tijesto ne bude pretvrdo.


Umotajte ga u prozirnu foliju i pustite oko sat vremena u hladnjaku.


2Pripremite nadjev

Blitvu narežite na trakice. Stavite je na malo ulja na tavu da malo povene.


Jaja i mlijeko izmiješajte pjenjačom, dodajte blitvu i češnjak u prahu ako želite.


3Složite quiche za pečenje

Prelijte preko tijesta koje ste razvaljali na pobrašnjenoj površini i stavili u nauljen i pobrašnjen kalup za quiche, odnosno pitu.


4Ispecite

Quiche stavite u pećnicu zagrijanu na 185 stupnjeva i pecite 45 minuta. Ohladite prije rezanja.


*Uz quiche napravite zelenu salatu, može i miks rikole, matovilca, radiča.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi