Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za kruh (dublji, duguljasti) obložite papirom za pečenje.
Stavite sve suhe sastojke u veliku zdjelu.
Pistacije ubacite u multipraktik i usitnite u sitne mrvice. Dodajte avokado, mlijeko, ulje, limunov sok/koricu i vaniliju (u multipraktik s pistacijama). Miješajte dok više ne bude komadića avokada.
Smjesa može biti grudasta od pistacija i to je u redu. Ulijte smjesu s pistacijama u zdjelu sa suhim sastojcima. Lagano miješajte dok se ne sjedini. Tijesto mora biti dosta gusto.
Stavite tijesto u kalup za kruh. Pecite oko sat vremena i provjerite čačkalicom je li pečeno. Ako se po vrhu hvata tamna boja, pokrijte papirom za pečenje da ne zagori. Ohladite.
Izmiješajte šećer u prahu i limunov sok dok se ne sjedine. Kada se kolač potpuno ohladi, premažite glazuru po vrhu. Po želji pospite pistacijama.