Slatka štruca od pistacija

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Slatka štruca od pistacija by Shutterstock Shutterstock

Kolač od pistacija kakav još niste probali - ne trebate jaja ni maslac, sigurno će vam se svidjeti.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

250 gglatkog brašna
150 gšećera
1prašak za pecivo
1 prstohvatsoli
180 gpistacija
1avokado
150 mlbiljnog mlijeka (ili kravljeg ako želite)
100 mlulja
1 žličicaekstrakta vanilije

Preljev

100 gšećera u prahu

Priprema

1 Upalite pećnicu i pripremite kalup

Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za kruh (dublji, duguljasti) obložite papirom za pečenje.


2 Napravite smjesu

Stavite sve suhe sastojke u veliku zdjelu.


Pistacije ubacite u multipraktik i usitnite u sitne mrvice. Dodajte avokado, mlijeko, ulje, limunov sok/koricu i vaniliju (u multipraktik s pistacijama). Miješajte dok više ne bude komadića avokada.


Smjesa može biti grudasta od pistacija i to je u redu. Ulijte smjesu s pistacijama u zdjelu sa suhim sastojcima. Lagano miješajte dok se ne sjedini. Tijesto mora biti dosta gusto.


3 Prebacite u kalup

Stavite tijesto u kalup za kruh. Pecite oko sat vremena i provjerite čačkalicom je li pečeno. Ako se po vrhu hvata tamna boja, pokrijte papirom za pečenje da ne zagori. Ohladite.


4 Napravite glazuru

Izmiješajte šećer u prahu i limunov sok dok se ne sjedine. Kada se kolač potpuno ohladi, premažite glazuru po vrhu. Po želji pospite pistacijama.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.