Kvasac i šećer pomiješajte s toplim mlijekom pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.
Glatkom brašnu koje ste stavili u veću posudu dodajte aktivirani kvasac, sol, mlijeko i suncokretovo ulje.
Zamijesite tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno, ali nikako ne previše.
Kad ste zamijesili glatko tijesto, ostavite ga oko 45 minuta na toplom mjestu da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
Razvaljajte na oko centimetar debelo, premažite tanjim slojem ajvara, posipajte šunkom i sirom i zarolajte. Režite cik-cak da dobijete oblik trokuta.
Kad oblikujete kupus kiflice, stavite ih razmaknute na masnim papirom obložen lim za pečenje i ostavite da se dižu oko pola sata.
Upalite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva.
Premažite ih žumanjkom, posipajte s malo sezama i stavite peći 25 do 30 minuta, ovisno koliko su velike.