Kupus kifle s ajvarom, šunkom i sirom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Kupus kifle s ajvarom, šunkom i sirom by Shutterstock Shutterstock

Kupus kifle ne sadrže kupus, pripremaju se nešto jednostavnije od klasičnih kiflica, a iznimno su mekane i fine, pogotovo u ovoj varijanti s ajvarom, šunkom i sirom.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

0,5 kockesvježeg kvasca
300 mlmlakog mlijeka
1 žlicašećera
500 gglatkog brašna
100 mlsuncokretovog ulja
1 žličicasoli

Nadjev

150 ggaude, naribane
150 gšunke, nasjeckane
150 gajvara

Priprema

1Aktivirajte kvasac

Kvasac i šećer pomiješajte s toplim mlijekom pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.


2Zamijesite tijesto

Glatkom brašnu koje ste stavili u veću posudu dodajte aktivirani kvasac, sol, mlijeko i suncokretovo ulje.


Zamijesite tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno, ali nikako ne previše.


3Pustite da se digne

Kad ste zamijesili glatko tijesto, ostavite ga oko 45 minuta na toplom mjestu da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.


4Oblikujte

Razvaljajte na oko centimetar debelo, premažite tanjim slojem ajvara, posipajte šunkom i sirom i zarolajte. Režite cik-cak da dobijete oblik trokuta.


5Pecite kiflice

Kad oblikujete kupus kiflice, stavite ih razmaknute na masnim papirom obložen lim za pečenje i ostavite da se dižu oko pola sata.


Upalite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva.


Premažite ih žumanjkom, posipajte s malo sezama i stavite peći 25 do 30 minuta, ovisno koliko su velike.














Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.