Rolade od svinjskih leđa s dinstanim aromatiziranim kiselim kupusom

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Rolade od svinjskih leđa s dinstanim aromatiziranim kiselim kupusom by Shutterstock Shutterstock
Svinjetinu točnije svinjska leđa potrebno je istući i napuniti nadjevom te zarolati u manje rolade. Nadjev se sastoji od šljiva, vina i začina, a kao prilog savršeno uz sočno meso paše aromatizirani kupus.

Sastojci

Broj porcija
4

Rolade

800 gsvinjskih leđa
100 gsuhih šljiva
100 mlcrnog vina
2 žlicekrušnih mrvica
Majčina dušica
1 češanjčešnjaka
Sol po ukusu
Papar po ukusu

Dinstani kupus

500 gkiselog crvenog kupusa
100 gvelikih grožđica
50 goraha, sjeckanih
1lovorov list
1 žlicasmeđeg šećera

Priprema

Rolade

1 Posolite meso

Svinjska leđa dobro istucite i posolite. 


2 Dinstajte luk

U tavi zagrijte ulje i stavite sitno sjeckani luk te ga dinstajte na umjerenoj temperature dok ne omekša. 


3 Pripremite nadjev

Dodajte majčinu dušicu, odkoštene, narezane suhe šljive i češnjak. Kratko dinstajte, zalijte s crnim vinom, posolite, popaprite i dinstajte dok vino ne ispari, a sastojci u potpunosti ne omekšaju. Ohladite i dodajte krušne mrvice te usitnite sve u multipraktiku. 


4 Namažite meso nadjevom

Namažite dobivenu smjesu na svinjetinu te zamotajte odreske u male rolade koje možete ili zavezati ili probiti čačkalicama da se ne odvajaju. 


5 Ispecite rolade

Rolade pecite na zagrijanom ulju pazeći da dobiju lijepu boju, ali da ostanu sočni. 

Dinstani kupus

6 Dinstajte kupus

Na zagrijano ulje stavite smeđi šećer, blago ga karamelizirajte te dodajte kiseli kupus, lovor i grožđice. Dinstajte na laganoj temperaturi dok ne omekša, posolite, popaprite te dodajte sjeckane orahe. 


7 Narežite meso i poslužite

Meso izrežite na sitnije komade i poslužite s dinstanim kupusom.

Mate Janković
Mate Janković
Chef

Ključne riječi