Turska juha od krumpira

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Turska juha od krumpira by Shutterstock Shutterstock

Ovu ukusnu juhu od krumpira i jogurta možete pripremiti u manje od pola sata, a ako volite juhe ova bi vam mogla postati omiljena.

Sastojci

Broj porcija
4
2krumpira
3 režnjačešnjaka
2 žliceulja
1 ltemeljca po želji (može i od kocke)
100 ggrčkog jogurta
1 žlicabrašna
1žumanjak
1 prstohvatmljevene ljute paprike

Priprema

1Dinstajte luk i krumpir

Ogulite i na kockice narežite krumpir. Nasjeckajte na sitno luk i češnjak.


U loncu zagrijte ulje pa izdinstajte luk i češnjak, dodajte krumpir, smanjite vatru i nastavite dinstati 2 do 3 minute, dok se krumpir malo ne zapeče.


2Kuhajte

Podlijte sve temeljcem po izboru i pustite da se kuha oko 10 minuta, dok krumpir ne omekša.


3Dodajte preostale sastojke

U zdjelici izmutite jogurt, mljevenu ljutu papriku, brašno i žumanjak te dodajte u juhu i nastavite miješati dok ne postane gusta.


4Poslužite

Servirajte odmah.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.