Pileća juha s noklicama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileća juha s noklicama by Shutterstock Shutterstock

Bistra pileća juha s razlogom je svevremenski klasik – jednostavna je za pripremu, okrepljujuća je i hranjiva. Izuzetno je ukusna i idealna je za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hrane.

Sastojci

Broj porcija
6

Juha

500 gpiletine s kostima
3mrkve
3korijena peršina (s lišćem)
Prstohvat paprike
1 glavica luka
1 svežanj peršina

Griz noklice

1jaje
2prstohvata soli
4 žliceulja
6 žlicagriza

Priprema

Juha

1Skuhajte piletinu

Pile operite i narežite na komade te ogulite povrće. Piletinu ubacite u veći lonac, dodajte luk i papriku. Zalijte vodom, posolite i popaprite po ukusu i stavite kuhati. Kuhajte na slabijoj vatri otprilike sat vremena.


2Dodajte preostalo povrće

Dodajte preostalo povrće, poklopite i nastavite kuhati još sat vremena na slabijoj vatri.


3Procijedite juhu

Nakon što se sve skuhalo, uzmite cjedilo i procijedite juhu.

Griz noklice

4Sjedinite sastojke za noklice

Napravite noklice. Pjenjačom umutite jaje i sol. Dodajte ulje i griz i izmiješajte. Trebali biste dobiti tekuću smjesu koja će se stajanjem malo zgusnuti.


5Dodajte noklice u juhu

Žličicom grabite pripremljene noklice i stavljajte ih u juhu. Imajte na umu da noklice malo nabubre pa pripazite koliko ih stavljate. Kuhajte još 5 minuta i sklonite s vatre.


6Poslužite

Juhu po potrebi i ukusu još začinite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.