Pečeni krumpiri prema receptu Lidije Bastianich

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečeni krumpiri prema receptu Lidije Bastianich by Shutterstock Shutterstock

Lidia Bastianich ima recept za najhrskavije pečene krumpir, savršene za božićni ručak. Evo kako ih pripremiti.

Sastojci

Broj porcija
5
60 mlekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 žlicesvježih listića ružmarina
4 režnjačešnjaka
1 žlicasvježeg peršina
1 žličicasoli
svježe mljeveni papar, po ukusu

Dodatno

3 žliceekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva pa u velikoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, ružmarin, češnjak narezan na komadiće i nasjeckani peršin. Ostavite sa strane dok se krumpir peče.


2 Ispecite krumpir

Krumpir narežite na kriške i rasporedite po limu za pečenje, posolite ga i prelijte s 3 žlice maslinova ulja. Pecite krumpire dok ne porumene s jedne strane, otprilike 10 minuta.


Okrenite i pecite dok druga strana ne poprimi zlatnu boju, a krumpiri ne budu pečeni i vrlo hrskavi, još dodatnih 10 minuta.


3 Pomiješajte s uljem i začinima

Još vruće krumpire ubacite u zdjelu s uljem i začinima, dodatno začinite paprom i pomiješajte kako bi svaki krumpir bio premazan uljem. Poslužite odmah.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.