U većem loncu zakuhajte temeljac na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, smanjite vatru i krčkajte 18 do 20 dok se ne skuha. Izvadite meso i sačuvajte temeljac, a nakon što se ohladilo, natrgajte ga uz pomoć dvije vilice.
Na srednje jakoj vatri zagrijte veću tavu. Dodajte ulje i kružnim pokretima ga rasporedite po tavi. Dodajte luk, ½ žličice soli, timijan, mljevene papričice i gljive te pirjajte 8 minuta. Dodajte i špinat, ali u turama – nakon svakog dodavanja miješajte 2 minute dok ne uvene. Sklonite tavu s vatre i dodajte piletinu. Izmiješajte.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Namastite pekač dimenzija 38 x 23 cm.
Sjedinite mlijeko, brašno i muškatni oraščić. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Temeljac, kojeg ste prethodno sačuvali, zakuhajte na srednje jakoj vatri. Postepeno dolijevajte mlijeko cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Umiješajte preostalu žličicu soli te nastavite kuhati 5 minuta, povremeno miješajući, dok se umak ne zgusne. Sklonite s vatre i umiješajte parmezan.
Na dno pekača dodajte dio umaka, zatim stavite dva lista lazanja, dio smjese od piletine, zatim ponovno malo umaka i malo mozzarelle. Pazite samo da vam listovi za lazanje budu u potpunosti prekriveni umakom. Postupak ponovite s ostatkom sastojaka.
Namastite aluminijsku foliju te čvrsto prekrijte pekač. Ubacite u pećnicu i pecite 25 minuta, zatim izvadite iz pećnice, pažljivo skinite foliju i vratite u pećnicu na 10 do 15 minuta dok sir ne dobije boju i ne počne ključati.
Izvadite iz pećnice i ostavite 5 minuta da se lazanje ohlade.
(po porciji)