Bolognese umak

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3h
Ukupno vrijemeUkupno
3h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Bolognese umak
Bolognese umak

Sastojci

Broj porcija
4
500 gmljevenog mesa (svinjetina i junetina)
2luka
2mrkve
1crvena paprika
Komadić korijena celera
2 češnja češnjaka
50 gpancete
Sol
Oštro brašno
Maslinovo ulje
100 mlcrnog vina
500 gpasirane rajčice
1 žlicakoncentrata rajčice
Papar
Mješavina mediteranskih začina
Goveđi temeljac ili voda

Priprema

Kapulu nasjeckati, papriku narezati na male kockice, mrkvu i korijen celera naribati, češnjak usitniti i pancetu usitniti u sjeckalici.
U loncu zagrijati maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodati pancetu i samo kratko je popržiti.
Dodati kapulu i prodinstati je. Dodati mrkvu, papriku i celer sa malo soli da bolje omekša. Dinstati dok povrće ne omekša (oko 15 minuta). Na kraju dodati češnjak.
Dodati mljeveno meso i dinstati ga dok ne dobije boju sa svih strana i razmrvi se (oko 15 - 20 minuta).
Dodati crno vino i dinstati oko 5 minuta dok alkohol ne ispari.
Dodati pasiranu rajčicu i koncentrat rajčice, sol, papar, vegetu i mješavinu mediteranskih začina ( ja začine stavljam od oka, nemojte pretjerati, kasnije dodajte ako fali). Promiješajte. Poklopite i kuhajte oko 2 - 2 ipo sata na laganoj temperaturi uz povremeno miješanje i dodavanje temeljca po potrebi. Ako nemate temeljac možete koristiti vodu.
Na samom kraju dodajte sitno narezani peršin.

Komentari

0

Ocijeni ovaj recept