Na srednje jakoj vatri u manjoj posudi sjedinite 40 g brašna i 250 ml vode. Kuhajte oko pet minuta i često miješajte dok ne dobijete gušću pastu. Dodajte slatko vrhnje i med i nastavite kuhati miješajući dok se med ne otopi i sastojci se ne sjedine.
Prebacite smjesu u drugu posudu, dodajte mlijeko u prahu, kvasac, sol, dva jaja i ostatak brašna. Miješajte mikserom (s nastavcima za tijesto) oko pet minuta dok tijesto ne postane glatko. Dodajte maslac, komad po komad, ali tako da svaki prvo dobro umijesite u tijesto prije nego što dodate drugi komad. Tako mijesite otprilike četiri minute dok tijesto ne bude glatko, sjajno i elastično.
Namastite jednu veću posudu i premjestite tijesto. Okrećite ga da se namasti pa prekrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom otprilike jedan sat da tijesto naraste.
Tijesto oblikujte po želji u kiflice, žemljice ili u štruce kruha pa ga ponovno ostavite na toplome otprilike sat vremena da naraste.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva i istucite preostalo jaje s jednom žličicom vode te namažite tijesto pa pospite s morskom soli ako želite. Pecite 25 do 35 minuta ako pravite kiflice, 50 do 60 minuta za štruce kruha te 30 do 40 minuta za žemljice. Na što god da ste se odlučili, na pola vremena smanjite pećnicu na 170 stupnjeva te okrenite i pecite dok tijesto ne porumeni. Prije nego što izvadite kruh iz kalupa, ostavite ga malo da se ohladi. Kada kruh izvadite, ostavite ga da se ohladi u potpunosti.