Bečke kocke

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Bečke kocke by Shutterstock Shutterstock

Jedan od najčokoladnijih kolača.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

6jaja
6 žlicašećera
6 žlicaoštrog brašna
0,5 vrećicepraška za pecivo
100 mlmlijeka
100 mlsuncokretovog ulja
4 žlicekakao praha
1 prstohvatsoli

Krema

500 mlslatkog vrhnja
250 gtamne čokolade

Priprema

1 Biskvit

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva, a dok se ugrije, taman ćete smiksati smjesu za biskvit. Prvo odvojite bjelanjke od žumanjaka.


Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte, postupno dodajte ulje i mlijeko, te u par navrata brašno koje ste ranije pomiješali s praškom za pecivo i kakao prahom.


Bjelanjke posolite, istucite u čvrst snijeg, pa ih onda lagano i u jednom smjeru da ne nestane mjehurića zraka gumenom špatulom umiješajte u smjesu žumanjaka. 


Lim za pečenje dimenzija oko 35x25 cm nauljite pa pobrašnite, smjesu za biskvit izlijte unutra i stavite peći, bit će dovoljno oko 20 minuta.


2 Krema

Ovo je najbolje napraviti dok se biskvit peče.


Slatko vrhnje zagrijte, ali nemojte da zakipi. Maknite s vatre, dodajte sitno sjeckanu čokoladu i energično miješajte pjenjačom. Nastat će tamna, gusta smjesa.


Prelijte preko toplog biskvita (kad bude pečen, pustite i biskvit i kremu 15-ak minuta da se malo prohlade), pa bez puno nakretanja ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.


Sada preselite u hladnjak preko noći kako bi se krema potpuno stegnula. Ujutro će vas dočekati prava čokoladna poslastica koju nećete moći prestati jesti.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi