Lidijina pita od sira

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Lidijina pita od sira by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić

Pita od sira i prhkog tijesta za koju pišu da je "kao nacrtana". Recept je iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a podijelila ga je naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić.

Sastojci

Broj porcija
14

Tijesto

200 gmaslaca
100 gšećera
1vanilin šećer
1 prstohvatsoli
4žumanjka
2 žlicekiselog vrhnja
naribana korica limuna
400 goštrog brašna

Nadjev

4bjelanjka
1 prstohvatsoli
150 gšećera
1vanilin šećer
naribana korica limuna
500 gsvježeg sira
150 gvrhnja
40 gpšeničnog griza

Dodatno

šećer u prahu

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto, a zatim ga ostavite u hladnjaku na otprilike pola sata.


2 Napravite nadjev

Od bjelanjaka napravite snijeg, ostale sastojke pomiješajte, a zatim u njih dodajte snijeg.


3 Složite pitu

Tijesto podijelite na dva dijela pa prvi dio tijesta stavite na dno pleha za pečenje, zatim nanesite nadjev od sira, pa stavite drugi dio tijesta.


4 Ispecite

Pecite 40 minuta na 180 stupnjeva, a prije posluživanja pospite šećerom u prahu.