Biskvitni kolač s cimetom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Biskvitni kolač s cimetom by Shutterstock Shutterstock

Cimet je uvijek dobrodošao dodatak biskvitnim kolačima i daje im poseban okus, pa ako volite okus cimeta, a niste dovoljno iskusni da napravite rolice od dizanog tijesta, napravite ovaj jednostavan biskvitni kolač.

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

3jaja
130 gomekšalog maslaca
120 mlmlijeka
230 gglatkog brašna
120 gšećera
1vanilin šećer
1½ žličicepraška za pecivo
1 prstohvatsoli

Nadjev od cimeta

50 gsmeđeg šećera
50 gotopljenog maslaca
2 žliceglatkog brašna
1 žlicacimeta
Napomena: U nadjev možete dodati i žlicu-dvije mlijeka, ako vam smjesa bude previše gusta i grudasta.

Priprema

1 Napravite smjesu za biskvit

U posudi pomiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Izmiksajte pa dodajte omekšali maslac i ponovno izmiksajte.


Ulijte mlijeko pa ponovno izmiksajte, a zatim prosijte brašno i prašak za pecivo kako vam se ne bi stvorile grudice. Dodajte i sol pa dobro izmiksajte.


2 Napravite nadjev od cimeta

Za nadjev od cimeta dobro promiješajte sve sastojke - prvo otopite maslac, pa mu dodajte smeđi šećer, brašno i cimet, a po potrebi i malo mlijeka.


3 Ulijte u kalup

U duguljasti kalup za kruh stavite papir za pečenje pa prvo ulijte 2/3 smjese za biskvit. Zatim žlicom rasporedite nadjev od cimeta i dodajte ostatak smjese za biskvit.


Držačem od kuhače malo promiješajte kako bi se nadjev rasporedio po kolaču.


4 Ispecite

Pecite 40 do 50 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva. Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.