Peteranski mudlini

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Peteranski mudlini by Slatka kuharica Slatka kuharica

U epizodi Slatke kuharice, Petra Jelenić zaputila se u srce Podravine, selo Peteranec gdje ju je mještanka učila sve o tradicionalnim mudlinima. Mještani ih obožavaju, a mogu se jesti kao slatki ili slani.

Sastojci

Broj porcija
50
400 goštrog brašna
1 žličicasoli
Voda po potrebi

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U brašno stavite sol i malo po malo dodajte vodu. Zamijesite žilavo tijesto.


2 Kuhajte

Oblikujte mudline i stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu. Kuhajte desetak minuta pa ocijedite.


Kao slatko jelo poslužite pomiješano s pekmezom ili posuto makom ili orasima i šećerom.


Kao slanu varijantu možete politi bučinim uljem i malo posoliti ili otopiti mast pa dodati kiselo vrhnje i posoliti pa kad prokipi i “ispeče” dodajte kuhane mudline. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.