Medovik

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
59min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 59min
KompliciranostTežina
Cijena
Medovik
Medovik
Medovik

Prvi put ju radim i odmah me oduševila. Jedna jedina - Medovik torta.

Sastojci

Broj porcija
23

Kore

2jaja
140 gšećera
100 gmeda
100 gmaslaca
2 žličicesode bikarbone
400 gglatkog brašna

Krema

1 kgkiselog vrhnja
400 gmilerama
150 gšećera
70 gmeda
400 mlslatkog vrhnja

Priprema

1 Napravite smjesu za kore

U većem loncu pomiješajte šećer, med, maslac i razmućena jaja. Stavite na laganu vatru da se svi sastojci otope.


Kad su se sastojci otopili, dodajte sodu bikarbonu (pripazite jer kipi, ali tako mora). Nastavite kuhati par minuta.


Ostavite da se ohladi i tada dodajte brašno te zamijesite mekano tijesto. Tijesto možete ostaviti i u hladnjaku, ali možete i odmah valjati kore.


2 Oblikujte ih i ispecite

Tijesto podijelite na 10 jednakih dijelova za kore. Razvaljajte ih na veličinu kalupa za torte. Pecite svaku koru na 160 stupnjeva 3 do 4 minute (pazite da ne izgore).


3 Napravite kremu

Za kremu pomiješajte mileram i kiselo vrhnje. Posebno izmiksajte slatko vrhnje, šećer i med te ga dodajte u mileram i kiselo vrhnje.


Gotovu kremu podijelite na 11 jednakih dijelova, za između svake kore i 11. dio će poslužiti za premazati tortu.


4 Složite i dobro ohladite

Slažite koru pa dio kreme dok sve ne potrošite. Premažite medovik ostatkom kreme. Torta se obavezno mora hladiti 24 sata kako bi se stegnula, ali i omekšala.

Antonia
Antonia