Štrudla od jabuka i badema bez šećera

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Štrudla od jabuka i badema bez šećera
Štrudla od jabuka i badema bez šećera
Štrudla od jabuka i badema bez šećera
Štrudla od jabuka i badema bez šećera
Vrlo ukusna štrudla za koju svi gosti traže recept. Moj izbor je sa zaslađivačem kako bi se izbjeglo previše šećera, ali ako preferirate šećer, ispast će jednako ukusna. Dodatno, ako je netko od ukućana obožavatelj nutele, uz nadjev jedne štruce razmažite i veliku žlicu nutele, bit će oduševljeni.

Sastojci

Broj porcija
10

Kore

gotove kore za savijaču

Nadjev

2 čašejogurta
1 čašagrisa
1 paketićpraška za pecivo
3jaja
0,5 čašeulja
7,5 mltekućeg zaslađivača (ili jedna čaša šećera)
5velikih jabuka (ako želite bogatije i sočnije, može i više)
2 čašesjeckanih badema (može i lješnjaci, ali sjeckani ne mljeveni)
Napomena: Za mjerenje sastojaka koristite čašu od jogurta.

Priprema

1Pripremite smjesu za nadjev

U zdjelu dodajte jogurt, griz, jaja, prašak za pecivo, zaslađivač i ulje. Sve sastojke dobro izmiksajte do jednolične smjese.


Ostavite smjesu sa strane dok ne završite sljedeći korak (približno 15 minuta).


2Pripremite jabuke i bademe

Ogulite jabuke i naribajte ih na krupno.


Nasjeckajte bademe na komadiće veličine zrna riže. Ako su bademi veći, stavite ih u blender i pulsirajte dok ne postignete željenu veličinu. Pazite da ne pretvorite bademe u prah.


3Složite štrudlu

Položite jednu koru na radnu površinu i premažite smjesom, zatim rasporedite jabuke, pospite bademe i prekrijte drugom korom.


Ponovite postupak - premažite smjesom, dodajte jabuke i pospite bademe.


Zatim sve zarolajte i položite u lim za pečenje koji ste prethodno malo namazali uljem.


4Pecite štrudlu

Zagrijte pećnicu na 200°C.


Stavite štrudle peći do zlatno-smeđe boje, otprilike 30 minuta ako koristite funkciju ventilator na pećnici.


5Poslužite

Ostavite štrudlu da se ohladi barem 20 minuta. Nakon toga, narežite na tanke šnite i uživajte.