U zdjelu dodajte jogurt, griz, jaja, prašak za pecivo, zaslađivač i ulje. Sve sastojke dobro izmiksajte do jednolične smjese.
Ostavite smjesu sa strane dok ne završite sljedeći korak (približno 15 minuta).
Ogulite jabuke i naribajte ih na krupno.
Nasjeckajte bademe na komadiće veličine zrna riže. Ako su bademi veći, stavite ih u blender i pulsirajte dok ne postignete željenu veličinu. Pazite da ne pretvorite bademe u prah.
Položite jednu koru na radnu površinu i premažite smjesom, zatim rasporedite jabuke, pospite bademe i prekrijte drugom korom.
Ponovite postupak - premažite smjesom, dodajte jabuke i pospite bademe.
Zatim sve zarolajte i položite u lim za pečenje koji ste prethodno malo namazali uljem.
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Stavite štrudle peći do zlatno-smeđe boje, otprilike 30 minuta ako koristite funkciju ventilator na pećnici.
Ostavite štrudlu da se ohladi barem 20 minuta. Nakon toga, narežite na tanke šnite i uživajte.