U zdjelici pomiješajte puding, šećer i malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite kuhati. Kada mlijeko zakipi, sklonite s vatre i umiješajte pripremljeni puding.
Sve zajedno vratite kuhati kako bi se zgusnulo. Zatim prebacite u zdjelu i pokrijte prozirnom folijom. Puding ostavite sa strane dok nije došao trenutak za slaganje.
Ne mora se ohladiti, ali ga prije samog slaganja štrudle malo izmiksajte.
Bjelanjke izradite u čvrst snijeg.
U drugu zdjelu dodajte žumanjke, šećer i vanilin šećer, te ih pjenasto izradite.
Potom dodajte ulje i jogurt i kratko miksajte.
Dodajte griz i prašak za pecivo te smjesu dobro sjedinite mikserom.
Zatim dodajte pripremljene bjelanjke i lagano sjedinite pjenjačom.
Na radnu površinu postavite jednu koru i premažite je sa 4 žlice nadjeva.
Zatim na nju postavite drugu koru i ponovo premažite sa 4 žlice nadjeva.
Postavite i 3. koru i opet je premažite sa 4 žlice nadjeva.
Postavite četvrtu koru. Četvrtinu pudinga pomoću dvije žlice rasporedite uz rub kore.
Zarolajte savijaču.
Cijeli postupak ponovite dok ne dobijete 4 štrudle.
Prije pečenja premažite uljem.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Pečenu štrudlu pokrijte krpom i ostavite da se ohladi. Ohlađenu štrudlu pospite šećerom u prahu i uživajte.