Štrudla od vanilije

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Štrudla od vanilije

Domaća štrudla s nadjevom od vanilije.

Sastojci

Broj porcija
12
500 ggotovih kora za savijaču
šećer u prahu za posipanje

Puding

1 lmlijeka
120 gšećera
3pudinga od vanilije

Nadjev

3jaja
3 žlicešećera
2 paketićavanilin šećera
200 mlulja
100 ggrisa
200 mljogurta
1 paketićpraška za pecivo

Priprema

Puding

1Pripremite puding

U zdjelici pomiješajte puding, šećer i malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite kuhati. Kada mlijeko zakipi, sklonite s vatre i umiješajte pripremljeni puding.


Sve zajedno vratite kuhati kako bi se zgusnulo. Zatim prebacite u zdjelu i pokrijte prozirnom folijom. Puding ostavite sa strane dok nije došao trenutak za slaganje.


Ne mora se ohladiti, ali ga prije samog slaganja štrudle malo izmiksajte.

Nadjev

1Istucite bjelanjke

Bjelanjke izradite u čvrst snijeg.


2Pjenasto izradite žumanjke i šećer

U drugu zdjelu dodajte žumanjke, šećer i vanilin šećer, te ih pjenasto izradite.


3Dodajte ulje i jogurt

Potom dodajte ulje i jogurt i kratko miksajte.


4Dodajte griz i prašak za pecivo

Dodajte griz i prašak za pecivo te smjesu dobro sjedinite mikserom.


5Dodajte snijeg od bjelanjaka

Zatim dodajte pripremljene bjelanjke i lagano sjedinite pjenjačom.

Slaganje

1Slažite kore

Na radnu površinu postavite jednu koru i premažite je sa 4 žlice nadjeva.


Zatim na nju postavite drugu koru i ponovo premažite sa 4 žlice nadjeva.


Postavite i 3. koru i opet je premažite sa 4 žlice nadjeva.


2Rasporedite puding

Postavite četvrtu koru. Četvrtinu pudinga pomoću dvije žlice rasporedite uz rub kore.


Zarolajte savijaču.


Cijeli postupak ponovite dok ne dobijete 4 štrudle.


Prije pečenja premažite uljem.


3Ispecite u pećnici

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta.


Pečenu štrudlu pokrijte krpom i ostavite da se ohladi. Ohlađenu štrudlu pospite šećerom u prahu i uživajte.