Pjenasto izmiksajte jaja i šećer. Zatim dodajte mlijeko, ulje, brašno i prašak za pecivo.
Biskvit ispecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva u kalupu promjera 28 centimetara. Vrijeme pečenja ovisi o jačini vaše pećnice, ali računajte da biskvitu treba između 20 - 30 minuta. Zabodite u najdeblji dio biskvita drveni štapić ili čačkalicu, ako štapić ostane suh, to jest, ako se na njemu nisu zadržali dijelići tijesta, biskvit je pečen.
Biskvit pustite da se ohladi, pa ga obrežite i uklonite zapečenu koru kako biste dobili čist biskvit bez zapečenog dijela. Ovaj korak možete i preskočiti.
Gotov biskvit izmrvite rukama što sitnije.
Čokoladni namaz malo zagrijte u mikrovalnoj pećnici ili na pari, pa dodajte u biskvit i dobro promiješajte. Ako želite, sada možete dodati arome po vašem izboru, poput ekstrakta vanilije ili malo ruma.
Od gotove smjese oblikujte kuglice željene veličine i odlažite ih na papir za pečenje. Kada ste oblikovali sve kuglice, stavite ih u hladnjak kako bi se stegnule i stvrdnule, između 1-2 sata. Kada se do kraja ohlade bit će poprilično čvrste.
Čokoladu za kuhanje otopite na pari i pripremite posip od ukrasnih mrvica. Također pripremit neki komad stiropora ili kartonsku kutiju u koju možete upikavati gotove štapiće s kuglicama.
Prvo umočite vrh štapića u čokoladu, pa ga odmah zapiknite u kuglicu i onda kuglicu umočite u otopljenu čokoladu.
Kako su kuglice dobro ohlađene, kad ih uronite u otopljenu čokoladu, odmah će se početi stvrdnjavati, tako da posip treba staviti odmah jer se kasnije neće primiti.