Osim klasičnih, čokoladnih, ali i onih s limunom, raspucance možete napraviti i s pistacijom - evo recepta koji je podijelila naša čitateljica.
Ako volite kolače od maka, morate probati ovu mak-tortu bez pečenja.
Uvijek kad mi se jede nekakav kolač bitno mi je da imam pudinga, mlijeka i nekih keksa, a sada sam u zamrzivaču imala i kroasane. Ne pitajte me kako, nemam pojma kako su tamo završili, ali od toga je nastala ova savršeno kremasta torta. 😊 Recept sam na brzinu izmislila i ispao najbolji ikad. Jeste vi ikada pravili kolače od onoga što nađete u kući? ☺️ https://www.youtube.com/watch?v=bmIbZg4NtVY
Jedno od onih jela kojima ne treba opis i koja nas neopisivo vraćaju neka bolja vremena.
Često se desi da u hladnjaku imam kore za pitu ili lisnato tijesto i ovakve pite zbog toga jako često pravim. Pogotovo kad malo zahladi - ovakva hrana baš nekako vraća u bezbrižne dane djetinjstva. https://www.youtube.com/watch?v=6dDzsh0pkpE
Nešto najbolje što sam napravila u zadnje vrijeme su rolice s kremom od pistacije. Ako još niste probali namaz od pistacije, iskoristite ga i napravite ove savršeno aromatične, mekane rolice koje se tope u ustima.
Dugo sam odgađala pripremu Japanskog Cheesecake-a jer stvarno nisam vjerovala da od tri sastojka može ispasti ovako nešto fino. I bome samu sebe sam razuvjerila jer je ovo najsočniji i najprozračniji Cheesecake koji sam probala. Oduševljena sam što od jaja, čokolade i krem sira možete dobiti savršen i jednostavan kolač, svi koji su ga probali - oduševili su se. Kad se malo prohladi u hladnjaku - još je finiji - topi se u ustima.
Rolada koja mi je obilježila djetinjstvo, iako me tada ovaj kolač podsjećao na dalekozor kako sam ga i zvala - jako često se pravio. Svaka rolada je po meni iznenađenje, jer ne znate kakav će biti presjek, svaka iznenadi. Recite mi je li vas presjek ovog kolača podsjeća na mačje oči ili na dalekozor? 🙈 https://www.youtube.com/watch?v=MDWToSLOL_E
Ako volite Mileram tortu u originalnoj verziji, onda ćete njenu čokoladnu izvedenicu jednostavno obožavati. Koja vam je draža? 😍 https://www.youtube.com/watch?v=o2ZpnsD4e18
Ljeto je lagano na izmaku, a sataraš smo pravili nebrojeno puta. Svako ljeto sataraš je glavno jelo na našem stolu, baš ovako ga pravimo generacijama. Poslužimo uz pire krumpir i fini domaći svježi kruh. Kakvi su to dani bili. Klasično se radi od paprike, luka i rajčice, a dodajete li vi možda koji dodatni sastojak u sataraš?
Brza verzija poznate slastice, i to bez jaja. Kremasto i bogatog okusa.