Bakine oblatne

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Bakine oblatne by Antonia Jagodić Antonia Jagodić
Bakine oblatne by Antonia Jagodić Antonia Jagodić
Oblatne po uzoru na omiljene napolitanke po bakinom receptu.

Sastojci

Broj porcija
30
3 čašešećera
1 čašamlijeka
1 čašaulja
250 gmaslaca
2 čašemlijeka u prahu
200 gtamne čokolade
200 gbijele čokolade
5 listovaoblatni
Napomena: Mjera je čaša od 200 ml.

Priprema

1 Napravite kremu

Do vrenja kuhajte šećer, mlijeko i ulje. Maknite s vatre i umiješajte maslac dok se ne otopi, a zatim vratite na vatru do vrenja.


2 Smjesu podijelite na dva dijela

Maknite s vatre i dodajte mlijeko u prahu pa smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte tamnu, a u drugi bijelu čokoladu.


3 Složite oblatne

Slažite redom - oblatna, tamna krema, oblatna, bijela krema, oblatna, tamna krema, oblatna, bijela krema, oblatna.


Opteretite nečim teškim i ostavite da se hladi. Drugi dan režite skalpelom.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)

Ključne riječi