Naopaka gibanica

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
44min
Ukupno vrijemeUkupno
54min
KompliciranostTežina
Cijena
Naopaka gibanica by Antonia Jagodić Antonia Jagodić
Naopaka gibanica by Antonia Jagodić Antonia Jagodić

Jeste ikada ispekli gibanicu i okrenuli ju naopačke da se hladi? Pa bome evo ja jesam, i toliko je prozračna, sočna i ukusna da ću ju sad okretati naopačke svaki put. Bitno je da kalup ne premazujete s ničim, ostavite ga suhog.

Sastojci

Broj porcija
14
5jaja
3čaše kiselog mlijeka (540g)
500 gsvježeg sira
90 mlulja
2 žličicesoli (10 g)
75 gbrašna
sode bikarbone
500 gkora za pitu

Priprema

1 Pripremite smjesu za preljev

Pomiješajte jaja, kiselo mlijeko, sir i ulje. Posolite te dodajte brašno i sodu bikarbonu.


2 Umačite kore

Kore narežite na trakice. Dio po dio kora dobro umačite u smjesu i stavljajte u pleh za pečenje. Pleh za pečenje ne mažite uljem.


3 Ispecite

Pecite na 200 stupnjeva 45 minuta, ako vidite da vam zagara, pred kraj pečenja pokrijte folijom. Odmah pečenu gibanicu okrenite naopačke na 4 šalice. Dobro ohladite prije konzumiranja.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)