Domaći kebab

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći kebab by Shutterstock Shutterstock
Domaći kebab by Shutterstock Shutterstock

Svi na društvenim mrežama rade domaći kebab, a viralni recept donosimo vam u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
4

Kebab

800 gmljevenog mesa (idealno pola junetina + pola janjetina, ali može i čista junetina)
3 režnjačešnjaka
1½ žličicesoli
1 žličicacrnog papra
1 žličicaslatke paprike
½ žličicedimljene paprike
½ žličicekima
½ žličicechilija (po želji)
2 žlicemaslinova ulja

Dodatno (za posluživanje)

4tortilje ili lepinje
krastavci
umak po želji

Priprema

1 Pripremite mesnu smjesu

U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, naribani luk, protisnuti češnjak, sol, papar, papriku, kim, chilli i maslinovo ulje. Mijesite 2–3 minute dok smjesa ne postane kompaktna.


2 Razvaljajte što tanje

Smjesu stavite na papir za pečenje, prekrijte drugim papirom i razvaljajte da bude što tanje, kako bi što više podsjećalo na meso iz kebabdžinice.


3 Zarolajte

Papir za pečenje zarolajte zajedno s mesom i poredajte ga na lim za pečenje.


4 Ispecite

Pecite na 220 stupnjeva oko 20 minuta, a zatim uklonite papir za pečenje i meso narežite ili natrgajte na komadiće ili trakice.


Meso po želji možete i malo zapeći na tavici da bude hrskavije.


5 Poslužite

Stavite meso u tortilju ili lepinju, dodajte povrće i umak po želji te zarolajte.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.