Zelena salata

Zelena salata dostupna je cijelu godinu i neizostavan je prilog našim jelima, a najčešće se jede sirova u salatama ili sendvičima.

Zelena salata
Recepti
Salata s piletinom na mediteranski način
(13)
35min

Osvježavajuća salata puna začina i mediteranskog okusa spoj je piletine, ljetnog sezonskog povrća i osvježavajućeg dresinga.

Cezar salata s piletinom i jajima
(11)
40min

Klasična verzija ovog jela obično uključuje jednostavnu mješavinu zelene salate, krutona i sira u preljevu od inćuna i češnjaka, ali ovaj recept dodaje pečenu piletinu i kuhana jaja.

Falafel burgeri
(10)
20min

Ovi burgeri su zdravi, a zasitni. Idealni su za one koji bi pojeli „nešto konkretno“, ali i pazili na kalorije.

Sendvič s pohanim kruhom s jajima
(7)
25min

Sendvič s pohanim kruhom s jajima, sirom, šunkom, rajčicom i zelenom salatom. Idealan i zasitan doručak. Obožavat će ga i najmlađi i stariji. Dodatke mijenjajte po svojim željama.

Pan Bagnat
(6)
1h 25min

Pan bagnat sendvič je koji je specijalitet Nice u Francuskoj. Sendvič se sastoji od pain de campagne, cjelovitog pšeničnog kruha, koji obuhvaća klasičnu saladu niçoise, salatu koja se sastoji uglavnom od sirovog povrća, tvrdo kuhanih jaja, inćuna i / ili tune te maslinovog ulja, soli i papra.

Kus-kus avokado salata
(6)
20min

Jedna u nizu zanimljivih salata.

Index kuhinja

Na Plešivici uskoro Festival pjenušaca i jagoda, ovdje su svi detalji

Na Plešivici uskoro Festival pjenušaca i jagoda, ovdje su svi detalji

NA PLEŠIVICI se i ove godine održava peti po redu Festival pjenušaca i jagoda, i to posljednjeg vikenda u svibnju, 25. i 26. svibnja. Ove godine na Festivalu sudjeluje čak 13 vinara, koji će otvoriti vrata svojih dvorišta i podruma.
Slatka pletenica naše čitateljice hit je na Fejsu: "Hoću recept!"

Slatka pletenica naše čitateljice hit je na Fejsu: "Hoću recept!"

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? možete pronaći mnoštvo recepata naših čitatelja, a evo jednog koji je trenutno vrlo popularan.
Osječki Prehrambeno-tehnološki fakultet istražuje kako nutritivno poboljšati čokoladu

Osječki Prehrambeno-tehnološki fakultet istražuje kako nutritivno poboljšati čokoladu

MOGUĆNOST proizvodnje čokolade i srodnih proizvoda uz smanjeni udio šećera i zasićenih masti kako bi se poboljšala nutritivna, a smanjila kalorijska vrijednost, neki su od ciljeva dvaju znanstveno-istraživačkih projekata stručnjaka osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta.