Cezar salata s piletinom i jajima

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Cezar salata s piletinom i jajima by iStock iStock

Klasična verzija ovog jela obično uključuje jednostavnu mješavinu zelene salate, krutona i sira u preljevu od inćuna i češnjaka, ali ovaj recept dodaje pečenu piletinu i kuhana jaja.

Sastojci

Broj porcija
4

Salata

1 glavicazelene salate
300 gpilećih prsa
1ciabatta
4kuhana jaja
3 žlicemaslinovog ulja

Preljev

1 češanjčešnjaka
30 gGrana Padana
100 mljogurta
2slana inćuna
2 žlicemajoneze
1 žličica senfa
20 mlmaslinovog ulja
češnjak u prahu
sol
papar

Priprema

1Ispecite krutone u pećnici

Zagrijte pećnicu na 180°C. Kruh izrežite na kockice, posložite na lim za pečenje i ravnomjerno prelijte s 2 žlice maslinovog ulja. Po želji začinite i s malo soli. Pecite 8-10 minuta. Okrenite nekoliko puta kako bi se kockice ravnomjerno ispekle.


2Ispecite pileća prsa

Pileća prsa narežite na filete, posolite, popaprite, začinite po želji i namažite maslinovim uljem. Na srednje jakom plamenu ispržite piletinu (oko 4 minute sa svake strane).


3Pomiješajte sastojke za umak

Zgnječite češnjak i inćune, dodajte naribani sir i pomiješajte s majonezom, senfom, jogurtom i limunovim sokom. Slobodno prilagodite svom ukusu i ako volite kiseliju notu stavite više limuna.


4Pripremite zelenu salatu

Očišćene i oprane listove salate otrgnite na velike komade i stavite u veliku zdjelu.


5Narežite piletinu

Piletinu narežite na trakice, a pečene šnite kruha i kuhana jaja na kockice. Polovinu piletine, polovinu jaja i polovinu pečenih kockica kruha pobacajte po salati. Dodajte 3/4 preljeva i dobro promiješajte.


6Dodajte ostatak piletine

Dodajte ostatak piletine, kruha i jaja te prelijte ostatkom preljeva. Na kraju pospite ostatkom naribanog sira i odmah servirajte.





Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.