Zagrijte pećnicu na 180°C. Kruh izrežite na kockice, posložite na lim za pečenje i ravnomjerno prelijte s 2 žlice maslinovog ulja. Po želji začinite i s malo soli. Pecite 8-10 minuta. Okrenite nekoliko puta kako bi se kockice ravnomjerno ispekle.
Pileća prsa narežite na filete, posolite, popaprite, začinite po želji i namažite maslinovim uljem. Na srednje jakom plamenu ispržite piletinu (oko 4 minute sa svake strane).
Zgnječite češnjak i inćune, dodajte naribani sir i pomiješajte s majonezom, senfom, jogurtom i limunovim sokom. Slobodno prilagodite svom ukusu i ako volite kiseliju notu stavite više limuna.
Očišćene i oprane listove salate otrgnite na velike komade i stavite u veliku zdjelu.
Piletinu narežite na trakice, a pečene šnite kruha i kuhana jaja na kockice. Polovinu piletine, polovinu jaja i polovinu pečenih kockica kruha pobacajte po salati. Dodajte 3/4 preljeva i dobro promiješajte.
Dodajte ostatak piletine, kruha i jaja te prelijte ostatkom preljeva. Na kraju pospite ostatkom naribanog sira i odmah servirajte.