Ahi tuna poke

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Ahi tuna poke by Shutterstock Shutterstock

Izuzetno jednostavan tuna poke za brz i osvježavajući obrok koji se cijeli priprema u jednoj zdjeli.

Sastojci

Broj porcija
5

Tuna poke

2 žlicewakame algi
340 gsirove tune, narezane na kockice
85 gluka, sitno nasjeckanog
1mladi luk, tanko nasjeckan
3 gsjemenki sezama (crnih i bijelih)
1 žlica + 1 žličicasoja umaka
2 žličicesezamovog ulja
1 žličicameda
1½ žličicerižinog octa
sol
čili u prahu

Riža

400 griže, skuhane

Priprema

1Pripremite wakame alge

Stavite wakame alge u malu zdjelicu, prelijte kipućom vodom i ostavite da odstoji dok se ne rehidrira i omekša, oko 5 minuta. Ocijedite i pritisnite papirnatim ručnicima, a zatim grubo nasjeckajte.


2Pomiješajte sastojke u zdjeli

Dodajte wakame u veliku zdjelu, pa dodajte sirovu tunu narezanu na kockice, luk, mladi luk, sjemenke sezama, soja umak, sezamovo ulje, med, rižin ocat i po želji čili u prahu.


3Začinite i promiješajte

Začinite malim prstohvatom soli i lagano promiješajte da se sve sjedini. Kušajte i prilagodite okuse. Ostavite 5 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim poslužite samostalno ili na vrhu kuhane riže.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.